14 megkapó kép az igaz szerelemről
2016. február 12. írta: fosterur

14 megkapó kép az igaz szerelemről

365 rajzon örökítette meg egy férj a feleségével töltött napokat

A szerelmet és a párkapcsolatokat ezerféleképp lehet ábrázolni. Költemények, regények, dalok szólnak az érzelmekről, gyönyörű szobrok és festmények hirdetik a szerelmet. Videókon láthatunk megható lánykérést, esküvői szertartást. Kedves, érzelmes grafikák sora születik a szerelmesek életéről.

Ezt a bájos összeállítást a Bored Panda jelentette meg, még a közelgő Valentin-nap előtt. Egy odaadó férj, Curtis Wiklund illusztrálta szellemesen és magával ragadóan a feleségével való kapcsolatát, a mindennapjaikat és a gyermeknevelés örömteli vagy éppen izgalmas perceit. Tizennégy rajzot válogattam ki, a teljes sorozatot itt láthatják, ezen a linken. Wiklund kedvesen ábrázolja a közös főzőcskézést, a hazautat az IKEÁ-ból, az őszi sétát, a közös karácsonyt, azt a pillanatot, amikor megtudja, hogy apa lesz, vagy a kisgyermekük első úszóleckéjét.

Több évszázados hagyománya volt Magyarországon is február 14-e megünneplésének, ugyanúgy, mint az Egyesült Királyságban - csak a szokások voltak mások.

A magyar néphagyományok szerint jó lesz a termés, ha Bálint napján hideg, száraz az idő. Egyes vidékeken a madarakat figyelték február 14-én; úgy tartották például, hogy ekkor térnek vissza a vadgalambok és e napon választanak maguknak párt a verebek.

Ahogy itt kikoptak a népszokások és a bálok, ám még nem voltak új hagyományok, úgy tört be az 1990-es évek elején a szívecskés, angolszász típusú Valentin-nap.

A római katolikus hagyomány szerint Szent Bálint (Valentin) a szerelmeseket, a lelkibetegeket és az epilepsziás betegeket oltalmazza. 1969-ig katolikus ünnep volt Szent Bálint napja, szerepelt a liturgikus naptárban is.

 

w3.jpg

 

w1.jpg

 

w13.jpg

 

w8.jpg

 

w4.jpg

 

w11.jpg

 

w9.jpg

 

w14.jpg

 

w7.jpg

 

w12.jpg

 

w6.jpg

 

w2.jpg

 

w10.jpg

 

w5valentine.jpg

Önök hogyan ünneplik meg a Bálint-napot vagy Valentin napját? Mit terveznek hétvégére?

A bejegyzés trackback címe:

https://mrfoster.blog.hu/api/trackback/id/tr438384760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.13. 03:04:59

Megkérdezte egy angol, hogy mit kapok Valentin napon, mert ő a párjától egy hatalmas kártyát...és minél nagyobb kártyát kap, az azt jelenti, hogy annál jobban szeretik őt.
Erre csak azt tudtam mondani, hogy: Tudod mit? Inkább nem kérek semmit ha ez a szeretet nálatok.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.02.13. 12:31:32

Giccses, semmitmondó képek.
Valentin nap meg nincs .
süti beállítások módosítása