7 hely, ahol a hóvirágokban gyönyörködhetnek
2017. február 28. írta: fosterur

7 hely, ahol a hóvirágokban gyönyörködhetnek

hoviragok.jpg

Már hetekkel ezelőtt felbukkantak az üzenőfalamon a hóvirágos posztok. Először csupán arra voltak kíváncsiak az ismerőseim, hogy mikor jön a tavasz, és hol lehet látni nagyobb területen. Néhány napja páran elkezdték posztolni a kertekből és a Mecsekből a hóvirágos fotókat.

Mivel sokakat hoz lázba ez a szerény kis tavaszhírnök, utánanéztem, hová mehetnek tél végén hóvirágokat csodálni. Hét helyet ajánlok Önöknek. A tavasz első színes virágjairól, illetve a kora tavaszi programokról később írok.

Egyet ne feledjenek: védett virágok. Ne szedjék le őket, hagyják meg másoknak is az élményt, hogy megcsodálhassák őket.

hvk.jpg

 

1. A Szarvasi Arborétum

 

A mesés fekvésű város a Körös holtágának partján messze földön híres többek közt az arborétumról, amelyet a szarvasiak csak Pepi-kertnek hívnak. Hóvirágot a kikötő környékén láthatnak februárban és március elején.

hovirag.jpg

 

2. A Mecsek, Pécs felett

 

Ha kirándulnak, az erdőt járják, akkor Pécs környékén tegyék. A varázslatos környezetben ilyen gyönyörűségre lelhetnek, mint amilyeneket Kiefer Béla képein láthatnak.

 

3. Sopron

 

A Nyugat-Magyarországi Egyetem botanikus kertjében is találhatnak a mézédes illatú virágból. Pölcz Klaudia minden évben készít róluk képet.

hvrg.jpg

 

4. Bükki Nemzeti Park

 

Ha Egerig utaznak, és a nemzeti parkban elég szemfülesek, megláthatják a kis fejüket lehorgasztó apró virágokat. Garantálni nem tudom, hogy egészen biztosan rábukkannak a hóvirágokra, de már maga a kirándulás megéri a vadregényes táj és a levegő miatt.

70.jpg

 

5. Vácrátót

 

A Nemzeti Botanikus Kertben is minden évben nyílik a Galanthus elwesii, érdemes hétvégén elugrani.

galanthus.jpg

 

6. Kámoni Arborétum

 

A több mint 150 éves arborétumban is találhatnak hóvirágot. De ha már Vas megyében járnak, a Hollósi-erdőbe is elmehetnek.

 

7. Alcsúti Arborétum

 

Magyarországon talán itt található a legnagyobb mennyiségben, a legnagyobb területen hóvirág. Évről évre ezrek zarándokolnak ide, hogy az egybefüggő virágmezőkön legeltessék a szemüket. Nehéz is betelni  a látvánnyal, az már biztos.

alcsuti.jpg

ÖNÖK IDÉN HOL GYÖNYÖRKÖDNEK A HÓVIRÁGOKBAN?

A bejegyzés trackback címe:

https://mrfoster.blog.hu/api/trackback/id/tr8612299207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Fireman 2017.03.01. 12:09:20

Nem az a címe, hogy Budapesten?
Van Budapesten egy hóvirágokkal zsúfolt kert. Csak fel kell szállni a 191-esre, elmenni a Sarolta utcai végállomásig, pár lépés a Józsefhegyi utcán és elénk tárul a varázslat.

lüke 2017.03.01. 13:05:27

Na ez is Alcsúton van.......
süti beállítások módosítása