5+1 nyári randihely, ahol bármi megtörténhet
2015. június 18. írta: Mr. Foster

5+1 nyári randihely, ahol bármi megtörténhet

Sokszor érzem úgy, hogy a romantikus pillanatok akkor a legszebbek, amikor senki más, csak én és a kedves veszünk részt benne. Elbújni persze mindig el lehet egy hangulatos lakás, netán egy szállodai szoba mélyén, ám előbb-utóbb még a legnagyobb szenvedélynek is szüksége van külső ingerre és beáramló élményekre. A téli budapesti randevúhelyekről már korábban írtam, ezért most azokról a nyári kalandokról mesélek, ahol minőségi - mégsem drága! - időtöltésre nyílik lehetőség.    

1. Romantikus séta a Füvészkertben

Az élővilág szerelmesekre gyakorolt jótékony hatásáról (nem különben a természet és a női szépség összehasonlításáról) megszámlálhatatlan költemény született, nem véletlen, hogy hosszú életem során még sosem orroltak meg rám azért a hölgyek, mert füvészkerti sétára hívtam őket.

fuvesz.jpg

Kevesen tudják, pedig így igaz, ahogy írom, hogy Magyarországon 12 botanikus kert - azaz füvészkert - és 19 arborétum található. Mindegyik külön világ, amelyek csak akkor mutatják meg magukat, amikor elindulunk a bejártatuktól, és pontról pontra, illetve növényről növényre eljutunk egészen a kijáratig. 

Az úton 85 magyarországi veszélyeztetett fajt ismerhetünk meg - talán ez a kert legnagyobb eszmei értéke; a természetes magyar flóra képviselőinek garmadája. A kert ezen felül a Föld flórájából 250, a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) által veszélyeztetettnek minősített, úgynevezett vörös könyves fajt mutat be. Az arborétum részében fa és cserjefélék vannak, míg botanikus részlegében ugyanúgy megtalálhatók a fűszer- és haszonnövények, mint a gyógy- és festőnövények. Mindez azért érdekes, mert a számos különlegesség közben - mint a zamatos turbolya, erdei angyalgyökér, mirigyes pereszlény - itt-ott feltűnik egy-egy paraj, medvehagyma, vagy éppen karalábé. 
Mi a különbség?

Botanikus kert: nyilvántartott élőnövény- gyűjteményt tartanak fent a kutatás, megőrzés, bemutatás és az ismeretterjesztés szolgálatára.
 
Arborétum: az 'arbor' latin szóból ered, mely jelentése: fa.
A legnagyobb látványosság számomra - s ennek a növényismeretéből előzetesen nem árt felkészülni! - a Pálmaházban úszó óriás tündérrózsák, a Victoria cruzianak, amelyek virágzása július végére tehető. Idén a vízen úszó óriási virág levelének átmérője eléri a 2 métert (!), ami rekordnak számít, sosem volt még ekkora. Az óriási levelek olyan masszívak, hogy akár egy kisgyermek súlyát is elbírják, a korábbi években 52 kilogrammot volt a csúcs.

Sajnálatos módon gyönyörű virágai csak éjszaka nyílnak, és csak három napig virágoznak. Idén július 24-re várták ezt a nagy eseményt a Füvészkertben, és ekkor éjszaka is nyitva maradtak a kert ajtói. 
Ha kényelmesek vagyunk, de mégis szeretnénk némi növényismerettel gazdagodni, érdemes előzetes jelentkezéssel idegenvezetést kérni egy héttel a látogatás előtt. 

2. Forró-jeges kávé a Múzeum körúti Fekete kávézóban

Pár éve csak, hogy megnyílt a Múzeum körúton, az ELTE Bölcsészettudományi karával szemben, a Nemzeti Múzeum és egyik kedvencem, a Károlyi Kert közelében a Fekete, de máris oszlopos törzsvendégkörrel bír. A portásfülkéből épített kávézó ideális helyszín a kapcsolat kezdetéhez, de akár a randevú végét is keretezheti. 

A Feketét azért is szerettem meg romantikus sétáim közben, mert éppen csak annyi időre tereli el a figyelmét az embernek, amíg az egyik legnívósabb - La Marcozzo - kávégéppel elkészített pörkölt csodát elé nem teszik. Ha viszont tudásra szomjazó, mindenre kíváncsi a partnerünk, a pultban kiszolgáló barista és sokszor maga a tulajdonos válaszol kérdéseinkre, s mesél a kávé misztériumáról. 
randik.jpg
Fotó: Mr. Foster
 
Amikor magam vagyok is szeretek betérni ide. Ilyenkor leülök a bárpulthoz, és csak figyelem, ahogy az előáztató  funkcióval rendelkező kávégép dolgozik. Nagyon ritka masina, nem is tudok most hirtelen több ilyen helyet a városban. Az előáztatással kap selymesebb ízt a kávé. Van valami mélyen megnyugtató érzés számomra abban, hogy minden részletében láthatom, ahogy a feketém, azaz a feketénk elkészül. Ezzel pedig a Tripadvisor - érzékenyen kritikus - közönsége is egyetért, hiszen az eddigi vélemények mindegyike pozitív. 
Mi az a La Marzocco kávégép?
Az 1900-as években megnőtt az igény az eszpresszó kávéra, s így a kávégépekre is. Jó érzékkel ismerte ezt fel La Marzocco. Az első gépek után aztán forradalmi újításnak számított az 1970-ben bemutatott GS sorozat, amely már két különálló bojlerrel rendelkezett: egy a gőznek és egy a forró víznek. A titok abban rejlett, hogy a központi egységek közvetlenül a bojlerhoz kapcsolódtak, így a víz folyamatosan egy üregben keringett, aminek köszönhetően állandó hőmérsékletű maradt. 2009-ben mutatták be a baristák, szakemberek és piaci szakértők bevonásával megtervezett Strada modellt, ami még ennél is többet tud: nyomásprofilokat használ.

3. Libegővel a János-hegyi Erzsébet kilátóhoz majd rövid séta a Tündér-hegyre

Budapest azért (is) csodálatos, mert van egy dimbes-dombos budai oldala, ahonnan akár egy hónapon át minden nap más pontjáról csodálható a naplemente és a panoráma. Volt egy időszak az életemben, amikor szinte naponta kerestem fel a szebbnél szebb helyeket. A titok nyitja csak annyi, hogy jó időben kell elindulni, beülni a páholyba, s várni a legtermészetesebb mozit, ami ráadásként nem kerül semmibe. A budapesti kilátókról korábban már írtam Önöknek egy összeállítást, innen is lehet inspirációkat gyűjteni.

Az egyik legkedvesebb helyem a Tündér-szikla lett, ami egyszerre meghitt és vadregényes. Libegővel is megközelíthető, így a Libegő - Erzsébet kilátó majd rövid séta a Tündér-szikláig randevú kört bátran ajánlom mindenkinek. Utóbbi a hegy felőli oldalról könnyen megközelíthető, kiépített turistaút vezet idáig, s a szikláról gyönyörű kilátás nyílik a városra (hasonlóan az Erzsébet kilátóhoz, ahonnan már előtte megcsodáltuk). Alulról viszont igen meredek, innen próbálkozni sem érdemes.

erzsebet.jpg

Ha biztosra szeretnénk menni, érdemes előre kalkulálni a naplemente időpontjával. A teendők tehát: megnézni, mikor kezd lemenni a nap, majd magunkhoz venni egy forró teával teli termoszt, és lehetőség szerint valamilyen finomságot (süteményt, aszalt gyümölcsöt, vagy olajos magvakat) egy kis dobozban. 

A szikla nevét az elmúlt száz év alatt több ízben megváltoztatták. Nevezték már Remete-sziklának is az alatta épült Remeteházról, és Antal-sziklának is, mivel ott állt egy Szent Antal szobor. Az eredeti német neve azonban sokkal fennköltebb: Himmel, azaz ég, menny, mennyország volt. 
budapest-xii-kerulet-zugliget-tunder-szikla-_2.jpg

4. A Királynő kertjéből a Buzogánytoronyba 

Tudom, tudom a Budai várban már mindenki volt randevún, és titokzatos szobrait is ismerik, mégsem tudok elmenni mellette szó nélkül. Engem az egész vár atmoszférája arra késztet, hogy újra és újra visszatérjek ide, és még a mai napig fedezek fel olyan apró részleteket a középkori utcákon, vagy akár a vár/palota falai között sétálva, amit eddig még nem láttam. Megjegyzem - bár itt most nem ez az első számú célpont -, hogy önmagában az Országos Széchenyi Könyvtár is megér egy fél napos látogatást; és azoknak, akik igazán szeretik a könyveket, garantáltan tud újat mutatni.
 
Tegyék meg ugyanakkor egyszer, hogy nem a megszokott főbejáraton, hanem a hátsó résztől közelítik meg a várat (de semmiképpen se hétfőn tegyék, mert akkor szünnap van!). Ha a Dózsa György térnél felsétálnak a lépcsőkön, a várlifttel percek alatt a Történeti Múzeum szintére érnek. Ha jegyet váltanak a múzeum „A királyi palota - a kultúra vára" kiállítására már jó úton vannak egy középkori időutazás felé. A középkori palota termei hűen adják vissza a kor hangulatát a gótikától a reneszánszig. A gótikus termet külön kiemelném: az 1420-ban épült, kétpilléres, csúcsíves keresztboltozatos csarnok ugyanis királynék lakosztálya volt. 
budapest-i-kerulet-budai-var-buzogany-torony-.jpg
Fogadjanak meg egy jó tanácsot! Ha randevú okán váltanak ide jegyet, sokkal inkább díszletként, mintsem történeti kiállításként tekintsenek végig a tárlaton. Gyönyörű nyár van, nem érdemes túl sok időt vesztegetni a vastag falak között (kivéve, ha akkora a hőhullám, hogy ez kifejezetten jól esik), inkább sétáljanak ki a reneszánsz kertbe, amely tavasztól őszig van nyitva.
 
Magam Beatrix királyné kertjeként gondolok erre az idilli belső kertre, amelyen - és a rondellán - keresztül a Buzogány toronyhoz is vezet az út. A tornyot legnagyobb valószínűség szerint Zsigmond király (1387-1437) idején építették, és a mai torony teste még ebből az időből való. A felső, kupolás részét a múlt század közepén állították helyre, de úgy, hogy az a régi középkori várakat idéző buzogány formájú legyen.
1490.jpg

5.  Cseppkőbarlang mélyi romantika

Gondolták volna, hogy ahhoz, hogy az ország legnagyobb cseppkőbarlangját lássák nem kell messzebbre menniük a Szépvölgyi útnál? Ismét közeleg a forróság, így én magam is többször gondoltam arra, hogy fogom a kalapom és elindulok egy közeli barlangba hűsölni. A Pál-völgyi cseppkőbarlang után pedig alig pár kilométerre van az idilli hangulatú Csillaghegyi fürdő, amelynek árnyas fái között békésen megbújhatunk. 
pal-volgyi-barlang10.jpg
Magyarország leghosszabb barlangja az Aggteleki cseppkőbarlang, bár hozzáteszem, hogy 2011-ben Budapesten megtalálták az összekötő járatot a Pál-völgyi, a Mátyás-hegyi és a Harcsaszájú-Hideg-lyuk barlang-rendszerek között, így a három fővárosi barlangrendszer egyben már kicsivel nagyobb - 29, 8 km - mint az ismert aggteleki rendszer.
A barlang hőmérséklete egész évben állandó, 10 fok körül van, míg vezetővel nagyjából egy óra alatt járható be a Színház-teremtől a Meseország cseppkő-képződményeiig.

308167111121045531_pal-volgyi-barlang_budapest_03.jpg
A cseppkőbarlangok kora sok mindentől függ, de általános kiindulási pont, hogy az ottani kőzetnek a kora jelenti a barlang életkorának felső határát. Az Aggteleki cseppkőbarlang kőzete például több száz millió éves, ami azt jelenti, hogy maga a barlang ennél jó pár millió évvel fiatalabb, hiszen hosszú idő kell egy-egy nagyobb barlang kialakulásához. A barlangok alakja mindig attól függ, hogy a víz útja merrefelé alakítja a járatot. 
A cseppkőbarlangokban fokozottan igaz a „mindent a szemnek, semmit a kéznek" mondás. A cseppkőhöz egyáltalán nem szabad hozzáérni, mert még az ujjunkon keletkezett testnedv is meggátolhatja a további növekedését, és ezzel a halálát okozhatjuk a cseppkőnek.
Hogyan közelíthető meg?
Pál-völgyi-cseppkőbarlang Budai-hegységben a Látó-hegy keleti oldalán található. A bejárata a II. kerületben a Szépvölgyi út 162. alatt van a bejárata. 
Hőmérséklete egész évben állandó, 10 °C. Nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap, 10–16:15 óráig.
A barlang csak vezetővel látogatható, túrák minden óra tizenötödik percében indulnak. Egy túra időtartama mintegy 60 perc.

+ 1 Csillaghegyi strand ősfái között

Budapest egyik legrégebbi, 1919-ben megnyitott strandfürdője csodálatos ősfás környezetével rabul ejti a látogatót és lehetőséget ad arra is, hogy elvonuljunk a tömeg elől.

Aki ismeri a Csillaghegyi strandot minden bizonnyal találkozott már azokkal a különleges gyermekfigurákkal, amelyek a strand nagy medencéje mellett állnak egymás melletti sorban. De kicsit feljebb, a vízesés sziklás részen is látható egy alkotás, amely egyben vízköpő is: a hal száját feszegető kisfiúé.

ke_pernyo_foto_2018-06-03_15_58_37.png
Fotó: csillaghegyistrand.hu

Önöknek melyek a kedvenc budapesti randihelyei? Kérem, írják meg őket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrfoster.blog.hu/api/trackback/id/tr737299565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.02. 09:21:06

A randevút pedig megkoronázza a kis albiban a rezsó mellett lebonyolított velőtrázó kúrás. Mert ne legyenek illúzióink, aki randevúra hív, az kúrni akar.

ChristianTroy 2015.08.02. 09:29:46

nekem a westend zuhatag, oktogon burger king elott

Vili Doli 2015.08.02. 09:49:38

Ezek közül csak a János-hegyi kilátó állja meg a helyét, ott elég nagy a terület az egyedülléthez.
A Füvészkert kicsi, a budai vár tele van turistákkal, a Károlyi kert kismamákkal, a Pál-völgyi-barlangban pedig nem lehet bóklászni, ott csak vezetett csoportok sétálhatnak.

pannonfunk 2015.08.02. 09:50:10

Miért ne lehetne a Tündérsziklához alulról menni? Sportosnak sportos, de sportos pároknak kifejezetten ajánlott :)

Barnalány 2015.08.02. 10:10:58

Ami a címben emlegetett "bármi megtörténhetet" illeti, a János-helyi kilátóba szép, tavaszi-nyári estéken konkrétan dugni jártunk fel, még sorállás is volt.:-)

Mr. Foster 2015.08.02. 11:34:01

@Kéne egy nick...: Kedves ifjú titánom, tény, hogy nehéz ellenállni a szebbik nem nyújtotta csábításnak, és az is igaz, hogy ki-ki a maga stílusában hódít. Magam úgy vagyok vele, hogy szeretem megadni a módját a randevúnak. Egyébiránt pedig bármi is a vége a történetnek a rezsó mellett, a kifinomultság az én életemben eddig mindig kifizetődött.

Mr. Foster 2015.08.02. 11:42:19

@ChristianTroy: Találkozópontnak kiválóak! S majd jön a Moszkva (bocs Széll Kálmán) téri és a Nyugati óra alatt...

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.02. 12:11:10

@Mr. Foster: Azért ne legyenek illúzióid, a lány, aki igent mond egy randira a cseppkőbarlangban, János-hegyen, az ugyanúgy nedvesedik a gondolattól, mint ahogy neked merevedésed van tőle. A pávatáncot megértem, hisz emberek vagyunk, társadalomban, el kell játszani a kötelező köröket, bár én mindig pár lépéssel előrébb jártam mindig fejben, bugyin belül, de szerintem a lányok is. Különben el se jönnek randira.
"Egyébiránt pedig bármi is a vége a történetnek a rezsó mellett..." - egy vég az elfogadható számomra, a velőtrázó dugás. Ha egy nő ezt nem akarja, vállalja, kívánja az elejétől, akkor inkább mondjon nemet a Fűvészkert meg a teaház előtt. Ez a korrekt dolog. Én nem győzködni, lelki dögönyözni viszem/vitten a nőket randira, hanem mert érdekelt az adott hely amúgy is. De aki eljött velem, azt már tuti levarrtam utána. Olyannal minek menjek akárhova, aki még nem döntötte el, hogy beleül-e a karóba?

~Katie (törölt) 2015.08.02. 15:37:58

@Kéne egy nick...: Azért ne legyenek illúzióid, "velőtrázó dugás" nélkül is lehet teljes egy randi. Sőt...

Gubachy 2015.08.02. 19:47:36

En is a Janos hegyi kilatohoz jartam dugni a pasikkal meg abban au idoszakban amikor a szuloknel laktunk. Hetvegen tenyleg sorallas van ott joforman, de hetkoznap nyugi van. A fosuli alatt amikor osszekoltoztam a baratnokkel leszoktam rola. Masik hely ahova imadtam dugni jarni a Margit sziget. Meg a Szechenyi hegyen a kilato.
Mindharom helyre ildomos vinni elemlampat, vagy a movilra letolteni egy ilyen appot.... Margit szigetre ajanlok akar a pled mellett felfujhato kis parnat, ott akar pihenni is lehet a dugas utan....

Gubachy 2015.08.02. 19:49:50

Ja meg inni is alap helyek. Jobb nincs is annal mint hullareszegen a szechenyi hegynel lekesni az uccso buszt vagy fogaskerekeut es haj alig ott hederwzni a huvosbe, persze kozbe szexelgetni.... jobb mint a 40 fokos panel

Krisz101 2015.08.03. 01:16:09

@~Katie: Persze, tutyimutyi barátzónás gyógyegereknek mindenképp :D

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.03. 01:30:57

@~Katie: ""velőtrázó dugás" nélkül is lehet teljes egy randi. Sőt..."

Nem, ha nem követi még aznap aktus, akkor az a randi elvesztegetett idő, energia, humor, pénz, figyelem, törődés a férfi részéről.
A nőnek egyetlen mentsége van, a havi baj, de ha menstruál, akkor szerintem randizni se menjen. Szóval végülis nincs mentség.
Az lenne a korrekt hozzáállás, ha a lány, ha nem akar üzekedni, akkor már a randimeghívástvse fogadja el. Szerencsére nálam kevés olyan eset volt, hogy randira mentem egy frissen megismert lánnyal és nem dugtam meg ott vagy közvetlenül utána. Akivel ilyen felemás lett a randi, azt sose kerestem többet. Hatalmasat csalódtam azokban a lányokban emberileg. Az inkorrektség netovábbja.
A posztban említett helyekre egyedül vagy barátokkal is el tudok menni, ha ismeretlen lányt hívok oda, annak oka van. A nőszési düh. A nemi gerjedelem.

A kommented végére biggyesztett "Sőt..." szóval meg nem is tudom mit kezdjek. Szóval szerinted az összeizzadós, sikamlós, remegősen elmenő, összebújva elalvós vég nélküli randi jobb? Ebből látszik, hogy a nőknek nincs szívük.

akrosztikon 2015.08.03. 09:32:04

@Kéne egy nick...: Egy igazán határozott férfi számára a menstruáció sem lehet kifogás. Akár óvszerrel, akár anélkül történik az aktus, nem kell félni attól a kis vértől. A felkészült férfinél mindig van zsebkendő és tisztasági kendő, hiszen soha nem tudhatja előre, hogy különleges karakteréből származó egyedi vonzerejének következtében mikor, hol és kivel adódik lehetőség az aktusra. Így az aktus után egyszerűen megtörli magát, ha pedig a partnere esetleg felkészületlen lenne, akkor neki is biztosít erre lehetőséget.

cybericius 2015.08.03. 09:54:36

@Kéne egy nick...: Valahol van egy olyan sejtésem, hogy a valóság inkább a benned rejlő frusztráltság, mintsem a leírtak. Férfiként.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.03. 10:27:40

@cybericius: volt bennem értetlen, tehetetlen düh, amikor olyan nőkkel futottam össze, akik randizni szerettek, szárazbarátnak, friend zone-ba rakták a férfiakat. Az egyik első partneremmel hosszú órákat töltöttem teázókban. A pár hónap után bekövetkező aktus egy foghúzás élvezetét nyújtotta. Onnantól azt vallom, hogy fektessük le az alapokat: akarsz? Akarlak. Akkor elmegyünk x helyre és dugás lesz.
Ha hiszed ha nem jó társaságnak tartanak a nők, de egyszerűen nálam alap a szex egy kapcsolatban. Szerencsére mára már fejlett radarom van az olyan nők ellen, akik csak lelkizni, észt osztani, hiúságukat legyeztetni, unalom elől menekülni, hasznot húzni akarnak energiavámpírként.

Sok barátom, ismerősöm koslatott csajok után, aztán más meg levarrta előlük a csajt két perc ismeretség után. Velem ilyen nem nagyon történt még.
Nekem nincs időm tökölni a nőkkel, amikor töcskölni is lehet őket.
Amúgy nem vagyok túlságosan bunkó azokkal se, akiknél rögtön látom, hogy nincs esély dugásra, egyszerűen velük nem megyek sehova, ignorálom őket. Biztos van sok faszi, akik őket elszórakoztatják. Nem vagyunk egyformák.
Akik megvezetnek és eljátsszák, hogy kefe lesz, de aztán nem, azokkal viszont éreztetem, hogy ez nem szép dolog.
Én nem hazudok, ők se tegyék.
Őszinteség, egymás tisztelete, nagy dugás, élvezés, ezt nyújtom. Szerintem ez a maximum, amire nő vágyhat. Persze lesz cukrászda meg vadvízi evezés is közösen, ha eljön az ideje. De egy játszmázó nővel nem megyek ilyen helyekre.

Pierr Kardán 2015.08.03. 13:28:41

@~Katie: Igen, egy ilyen randi belefér egy nővel. De ha a második is ilyen, akkor harmadik alkalom nincs.

Pont elég nő hajlandó már második alkalommal ágyba menni, hogy a pasik ne fussanak olyan nők után, akik az elfogadhatónál jobban kéretik magukat.

Lehet, hogy ezek lennének az "értékes" nők, de ezek a nők egyedül fognak megöregedni az értékeikkel együtt.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.08.03. 13:55:04

@~Katie: "Azért ne legyenek illúzióid, "velőtrázó dugás" nélkül is lehet teljes egy randi. Sőt... "

Neked se legyenek illúzióid, a havibajt bekalkuláljuk, csak akkor még mindig lehet szopni helyette...

Kyria 2015.08.03. 15:10:37

@Kéne egy nick...: Huh, legalább megtudtam mire vágyik a nő. Egy élmény volt:)))).

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.04. 05:20:23

@Kyria: ideális esetben mindkét nem erre vágyik. Ha a férfi nyálcserére és töcskölésre, a nő meg illedelmes, egymás melletti andalgásra, kávé és egy minyon mellett ücsörgésre számít, annak az elvárások közti differenciának bizony nyögvenyelés, sértődés, vádló tekintetek, soha vissza nem hívás és vőlegénybetegség a vége.
Az a nő, aki szabadon kezelve a szexualitását, nyitott minden jóra, az boldog lesz. Aki aszexuális, az meg nem lesz boldog, mert a a kis számú aszexuális férfi bizony nem teszi őt se boldoggá, hisz ők maguk se boldogok.

Kyria 2015.08.04. 09:32:43

@Kéne egy nick...: Az a helyzet, hogy nekem a szexhez egyszerűen több kell. Sosem ment első randin, aminek valószínűleg az az oka, hogy kellett valami, ami megfog az illetőben, ami felkelti az érdeklődésemet, ezáltal pedig a vágyat is. Úgy tűnik, nagy szerencsém volt, hogy összeakadtam olyan férfiakkal is, akik ezt tolerálták és nemcsak a bugyimat óhajtották lehúzni. Ne értsd félre, imádom a szexet, csak nem azt a fajtát, ami eleve úgy indul, hogy csak a hús örömeiért merülünk el egymásban. Ettől függetlenül teljesen megértem a Te álláspontodat, hiszen nem vagyunk egyformák. Én általában azt nem annyira érzem jónak, amikor valaki azt hiszi, hogy csak és kizárólag az Ő álláspontja az egyedüli üdvözítő út és helyes megoldás. Azt gondolom, nem csak egy ösvény vezet a boldogsághoz, hanem kinek-kinek a sajátját lenne ideális megtalálnia, no meg ehhez a partnert is:).
süti beállítások módosítása