Mit kérnek a sztárok és a vendégek egy budapesti szálloda recepcióján?
2017. július 23. írta: fosterur

Mit kérnek a sztárok és a vendégek egy budapesti szálloda recepcióján?

Néha hallani bizarr történeteket arról, hogy egy szállodában milyen kérésekkel bombázzák a vendégek a recepciót. Van, aki azt gondolja, ez mindennapos dolog, és úgy képzeli a szállodai munkát, mint amilyennek a Négy szoba vagy a Szenzációs recepciós című filmben ábrázolják.

Előfordulnak extrém kérések? Furcsaságok? Hogyan viselkednek a fesztiválokra érkező hírességek? Mire vágyik a vendégek többsége? Erre voltam kíváncsi, hát utánajártam.

 

Mi a valóság? Mit kérnek legtöbbször a külföldiek Budapesten? Mi érdekli őket a városban? Melyek a legnehezebben teljesíthető kéréseik? A Szigetre, a zenei fesztiválokra vagy a koncertekre érkezőkre valóban jellemzők a sztárallűrök? Az egyik budapesti szálloda Front Office Assistant-je mesélt nekem a tapasztalatairól.

Elárulta, hogy amikor néhány évvel ezelőtt Shakira teljes tánckara volt náluk elszállásolva, négy busszal érkeztek, és eléggé szigorú menetrendet tartottak.

Megadták, mikor érkeznek, pontosan mikorra legyenek készen a szobák, hogyan kell kiadni a kulcsot, ki fogja átvenni azokat. Nagyon precíz, szervezett volt az érkezésük, de extrém, lehetetlen, nehezen megoldható kéréseik nem voltak.

Rövid felvétel Shakira budapesti koncertjéről:

A sztárok egy része a róluk szóló legendák ellenére kifejezetten barátságos és szerény.

Persze amikor az Anthrax zenekar gitárosa, Scott Ian is a belvárosi hotelben szállt meg a feleségével (Meatloaf lányával) és a kisfiával, és pont a mellettük lévő szobában kellett sürgősen elhárítani egy műszaki problémát, inkább átütemezték a javítást a vezetőséggel egyeztetve, mert Scott Ian szeretett volna zavartalanul pihenni, és készülni a másnapi koncertre.

Barba Negra Track tomorrow night. #europesummer2017 @anthrax

Scott Ian (@scottianthrax) által megosztott bejegyzés,

 

Ronnie James Dio zenekara, a Heaven&Hell is járt már nálunk” - mesélte a szállodában dolgozó barátom. „Borzasztó közvetlenek voltak, itt sétálgattak a Körúton. Közös képet készítettünk velük, egy srác felismerte őket az utcán, vele is fotózkodtak.

De a Slayer és a Bad Religion is megszállt nálunk. Az egyik kollégám nagy Slayer rajongó, így amikor megérkeztek, azt kérte tőlük, hogy dedikáljanak neki lemezt. Ó, persze, felelték. A kollégám pedig előhúzott 11 lemezt, hogy akkor ezeket kellene. Erre megkérdezték tőle: „Nem akarsz jegyet az esti bulira?” „De, négyet.” A Bad Religion is hasonló történet volt, dedikálással kezdődött, azután mondták, hogy szívesen látnak bennünket a bulin.”

hh_kep.JPG

 Ronnie James Dio és a Heaven and Hell - A fotó Eewartti munkája

slayer_bp.jpg

 A Slayer 2011-es budapesti koncertje - A fotó Martin1833 munkája

A Szigeten fellépő zenészekkel is találkozni szoktunk, a rajongó kollégák szoktak szólni, hogy na, az aki hajnalban beesett a lobbyba, az X.Y. volt.”

A Zeneakadémiára a világ minden tájáról érkeznek, sok művész megfordult már a szállodában. Sőt, a nagyobb koncertjeik idejére rendszeresen hozzájuk szervezik a klasszikus zenészeket. Megtörtént, hogy egyszerre több mint 100 művész volt a szállodában, sőt, egyszer az egyik zenekar próbálni akart, és az egyik teremben rögtönzött minikoncertet adtak.

Mi a legnehezebb a vendégek kérései közül? Az, ha olyasmit kell nekik elintézni, ami azonnal, abban a pillanatban nem megy.

Például ha rögtön szeretnének a szálloda elé egy városnéző kisbuszt spanyolul/ franciául vagy akár olyan nyelvet beszélő idegenvezetővel, akit hirtelen nehéz előkeríteni. „Ilyenkor nem könnyű tudatosítani a vendégben, hogy bár nagyon sajnáljuk, de ezt a kérést nem tudjuk azonnal teljesíteni, némi időbe kerül megszervezni, hogy értük jöjjön a tízfős kisbusz a kért nyelven beszélő idegenvezetővel. Rendszerint azért megértik, hogy ha abban a pillanatban nem is, pár órán belül mindenképpen el tudjuk intézni ezt nekik. 

Volt, aki limuzint kért a városnézéshez. 

Természetesen ezt is meg tudjuk oldani, ismerünk olyan limuzinos cégeket, amelyek ezzel foglalkoznak, és pár órán belül ezt is mindig sikerül megszervezni.”

11217525_555342597952598_83513327085941853_n.jpg A kép illusztráció - Forrás: Pink LImo Bérlés

 

Az egyik legkreatívabb feladat az volt, amikor kutyaszittert kellett keríteniük a vendég kutyusa számára, amíg a gazdi a városban sétált. A Front Office Assistant azt mondja, az ismeretségi körüket telefonálták körbe, hogy kit ajánlanak, ki ér rá. De olyan is megtörtént, hogy az éjszaka közepén kellett mosdót szerelniük egy váratlan probléma miatt.

Igazság szerint a munkánk állandó kreativitást igényel, mivel nem egysíkúak a kérések, mindegyik más.” 

Van, amihez a barátomnak már megvannak a bevált megoldásai, a fix válaszai. „Például amikor a vendég segítséget kér, hogy mit tegyen, ha neki összesen egy fél délután áll rendelkezésre városnézésre, és most azonnal indulna. Azt javasolja, hogy a leghatékonyabb szolgáltatás erre a Hop On Hop Off, mert minden lényeges dolgot megtalál egy csomagban: hajótúrát, walking tourt, 2 különböző buszt, és ha van ideje, még a Várba is felmehet a siklóval. Emiatt ezt a szolgáltatást előszeretettel választják a vendégek. 

Tőlünk leggyakrabban egyébként városnézéssel, túrákkal, sétahajózással kapcsolatos információkat kérnek, transzfereket, éjszakai városnéző túrákat. De akadt, aki sétarepülésre vágyott a város felett, más pedig a repülőgép-szimulátort szerette volna kipróbálni.”

Érdekes, hogy a vendégek körében közismertek a budapesti szabadulós játékok, sokan kérdezik, hol találják ezeket. Imádják a barlangokat, és valamiért a Sziklakórház is izgalmas számukra.

Meg szokták kérdezni, hogy tényleg működik-e, le lehet-e menni, és valóban láthatók-e lent második világháborús tárgyak?”

Ami a legérdekesebb, hogy a külföldiek körében milyen hihetetlenül népszerű Puskás Ferenc és a Puskás-mez. Sokan kíváncsiak a Puskás-szoborra is. „Elképesztő, hogy a mai napig mennyire eleven a Puskás-kultusz, különösen a spanyol vendégeknél” - árulta el ifjú barátom. „Elképzelhető, ahogy a Real Madrid miatt is. Számukra Puskás még mindig kuriózum, fiatalok és idősebbek is rajonganak érte, több korosztály körében is népszerű.

Puskást Spanyolországon kívül máshol is nagy focistának tartják, a külföldiek szemében még mindig hős. És fontosnak tartják, hogy valamilyen vele kapcsolatos relikviát beszerezzenek Magyarországon. Előfordul, hogy valaki Honvéd-meccsre szeretne eljutni, számukra a focirajongó londinerek szoktak londinerek szoktak jegyet szerezni.”

 

Ferenc Puskás #ференцпушкаш #волшебник #FerencPuskás #Budapest #Magyarország

Мастерская путешествий (@dima_polyntsev) által megosztott bejegyzés,


Néha vicces dolgok is előfordulnak, például amikor egy vendég megtréfálja a szálloda személyzetét.

Egy most már nyugdíjas kollégával történt meg az alábbi eset. A becsekkolás folyamata során megkérdezzük a vendégtől, hogy hívják, majd üdvözöljük a szállodában. A kolléga megkérdezte a vendéget, hogy hívják. Mire az visszakérdezett, hogy engedje meg, hogy átadja a kártyáját. 'Let me give you my card.' Majd odaadta a kártyáját, amin ennyi szerepelt: 'My Card'. Az én kártyám.

Az viszont velem történt meg egyszer, hogy megérkezett a német vendég, és köszönés helyett csak annyit mondott: „Zimmer.”Ami németül szobát jelent. Éppen telt házunk volt, nem volt szabad szobánk, és azt hittem, csak egy szobát szeretne, ezért németül azt mondtam neki, hogy teljes telt ház van. Erre csak annyit felelt: „Zimmer ist mein name.”

szalloda.jpg

hotel1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mrfoster.blog.hu/api/trackback/id/tr1412656343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.23. 16:37:48

Jó előre éreztem, hogy ez a százezredik olyan poszt lesz, ahol a cím izgalmas, eddig nem hallott, érdekes sztorikat ígér, azonban lófaszt sem ad végül. Teljesen igazam is lett.

Chessterfield 2017.07.23. 16:48:54

Engem pl. az érdekelt volna, hogy hány férfi vendég kér lányokat és mennyiért kapnak.

Aztapaszta 2017.07.23. 17:07:36

A Puskás rész volt a legérdekesebb (irónia).

232323 2017.07.23. 18:11:22

mein Name. Majomposzter.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.23. 19:13:31

A celebek munkaköri kötelessége hülyeségeket kérni. Pont.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2017.07.23. 19:17:22

Egyszer hallottam egy nagyon nagy sztárról, aki bement egy szállodába, kért egy szobát, a hordárnak adott borravalót, este rendelt egy üveg bort, majd lefeküdt, reggel korán kijelentkezett, kifizetett mindent rendesen borravalóval, aztán a napszaknak megfelelően mindenkit köszöntve távozott.
Nagyon durva!

JGDus 2017.07.23. 21:20:01

Dögunalom. Ne írj többet, nem neked való.

svajcineger 2017.07.23. 22:43:14

Na, akkor egy kis izgalom! :-)
Nehany hete tortent, hogy Justin Bieber egy igen nivos svajci szallodaban szallt meg. Az egyik ejjel, olyan hajnali ketto-harom korul kitalalta, hogy o most egy kis popcornt enne. Miutan ez egy teljesen megoldhatatlan feladat egy svajci kis telepulesen hajnalban, egy magyar alkalmazott holgy szaladt haza pattogatott kukoricaert, amit a celeb vendeg joizuen el is fogyasztott. :-)

ROTFL Manó 2017.07.23. 23:46:49

@svajcineger: Svájból haza? Hazaszaladt Magyarországra és innen vitt neki pattogatott kukit? Jó gyorsan mehetett. Na és Dzsásztin megvárta ébren, míg elugrott oda-vissza kétszer 1100 kilométert!

Punxsutawney Mormota 2017.07.24. 07:04:28

A Slayer-es történetbe belesápadtam, annyira vártam a pozitív végkifejletet.

korxi 2017.07.24. 09:59:25

A végén az a zimmeres dolog jó poén, akár megtörtént akár nem, de a cím fényében a többi csakugyan bullshit.

erol 2017.07.24. 15:04:50

"De olyan is megtörtént, hogy az éjszaka közepén kellett mosdót szerelniük egy váratlan probléma miatt."
Hú de izgi.

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.07.24. 17:50:31

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Mint sok minden másban eddig, ebben a témában is sikerült ordas nagy baromságot kommentelned.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.24. 17:57:59

@Szántó Gábor:

Hidd el jól ismerem a celebek, kulákok, menedzserek, s más hasonló szemét világát.

svajcineger 2017.07.26. 09:24:02

@ROTFL Manó:
Te tenyleg ilyen hulye vagy, vagy csak jatszod?

ROTFL Manó 2017.07.27. 00:39:17

@svajcineger: Mér' lennék én a hülye?!? Hát nem te írtad, hogy hazaugrott Svájcból Magyarországra egy zacskó pattintott kukiért?

:-D

svajcineger 2017.07.30. 00:10:09

@ROTFL Manó:
Hol irtam, hogy Magyarorszagra ugrott haza?

ecoka 2017.07.31. 10:23:14

Felhívnám a figyelmet az első bekezdésre: "Néha hallani bizarr történeteket arról, hogy egy szállodában milyen kérésekkel bombázzák a vendégek a recepciót. Van, aki azt gondolja, ez mindennapos dolog..."
Ezek szerint mégsem olyan mindennapos, bár látom, sokan azt várták :)
Aki "biztos" bizarr történetet akar hallani, lányokat, árakat, azt, hogy egyes sztárok mennyire vannak elszállva maguktól és hasonlókat olvasni, annak javaslom a Blikket, vagy a hasonló szakirodalmak valamelyikét...

ROTFL Manó 2017.08.01. 09:29:47

@svajcineger: Hát ez az, b+, de azt se mondtad, hogy a svájci lakásába!

:-D

svajcineger 2017.08.03. 00:50:18

@ROTFL Manó:
Oké, most már értem. Te tényleg hülye vagy, nem csak játszod.

ROTFL Manó 2017.08.03. 10:48:04

@svajcineger: (Vállvonogatós szmájli.) Máskor fogalmazz egyértelműbben!

butyko 2019.03.25. 22:05:44

@erol: Az " én " szállodámban megesett,hogy a férfivendég szex közben feltette az asszonykát a mosdóra,ami nem bírta a strapát és leszakadt. A víz meg csak folyt...
süti beállítások módosítása